
Kannabidiol (CBD) jest związkiem kannabinoidowym pochodzącym z rośliny Cannabis Sativa - znanej również jako roślina konopna. W przeciwieństwie do tetrahydrokannabinolu (THC), który jest odpowiedzialny za odurzające uczucie bycia "na haju", które jest związane z rekreacyjnym używaniem marihuany, CBD nie powoduje, że jesteś na haju, ale stał się niesamowicie popularnym suplementem diety w ciągu ostatnich kilku lat.
Olej CBD może być wytwarzany na wiele sposobów. Popularną metodą jest użycie dwutlenku węgla pod wysokim ciśnieniem do ekstrakcji CBD z mielonego materiału roślinnego. Ten ekstrakt jest następnie rafinowany i przetwarzany dalej, w zależności od rodzaju wytwarzanego produktu CBD, a ostatecznie dodawany do oleju nośnikowego, aby stworzyć olej CBD. Jeśli jednak jesteś nowy w świecie CBD, masz jedno pytanie na głowie - jak smakuje olej CBD?
Olej CBD może smakować inaczej w zależności od sposobu jego produkcji, ale nasze olejki CBD o pełnym spektrum smakują bogato, ziemisto i mogą mieć dość złożoną mieszankę smaków. Niektórzy uważają je za lekko pikantne, podczas gdy inni zauważają subtelny, roślinny smak.
Olejki CBD wykonane z ekstraktów o szerokim spektrum mogą czasami smakować bardzo podobnie, jednak produkty wykonane z izolatu CBD będą się różnić, ponieważ będą miały wszystkie flawonoidy, terpeny i inne związki rafinowane i usuwane, z których wszystkie odgrywają ważną rolę w smaku.
Chociaż powyższe dotyczy większości produktów na rynku, smak oleju CBD może zależeć od wielu aspektów, takich jak dodatki, jakość roślin konopi i zastosowane metody ekstrakcji. Rośliny konopi są świetne w absorbowaniu związków znajdujących się w glebie, w której rosną, więc jeśli są uprawiane organicznie, jak wszystkie rośliny, których używamy, są pełne pomocnych składników odżywczych, gdy są gotowe do zbiorów.
Jednak rośliny uprawiane przez nieuczciwych sprzedawców mogą zawierać toksyczne zanieczyszczenia, takie jak metale ciężkie, pestycydy i rozpuszczalniki, które trafiają do gotowego oleju CBD i nie tylko wpływają na smak, ale także stanowią zagrożenie dla osób, które go używają. Zakładając, że olej CBD jest wykonany z dobrej jakości ekstraktu, istnieje kilka rzeczy, które mogą mieć wpływ na smak.
Ogólnie rzecz biorąc, istnieją trzy główne rodzaje oleju CBD: pełne spektrum, szerokie spektrum i izolaty CBD. Pełne spektrum jest jak najbardziej zbliżone do rośliny, przy czym cała roślina jest rafinowana w celu uzyskania ekstraktu, który zawiera wszystkie związki znajdujące się w roślinie, w tym bardzo małe śladowe ilości THC. Szerokie spektrum jest bardziej podobne do ekstraktu o pełnym spektrum, ale zostało poddane dalszej obróbce i rafinacji, aby THC, i niektóre inne związki, zostały usunięte z ekstraktu.
Terpeny to pachnące związki występujące we wszystkich rodzajach roślin. Odpowiadają za ochronę rośliny przed drapieżnikami, przyciągają owady i zwierzęta do zapylania i stoją za zapachami, które kojarzymy z roślinami takimi jak lawenda czy rozmaryn. Chociaż nie mają one wpływu na moc oleju CBD, odgrywają rolę w jego profilu smakowym i to właśnie terpeny są odpowiedzialne za niektóre z drzewnych, ziemnych i chmielowych nut związanych z CBD.
Więcej na: Hurtownia CBD
Artykuł sponsorowany
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie